Meny
Sök
Logga in
Varukorg
produkt produkter i varukorgen



Fortsätt till kassan
Fortsätt handla
Till kassan Stäng

Vi erbjuder upplevelser som är exklusivt framtagna för alla våra varumärken på Bonnier Tidskrifter. Vi samarbetar med experter och erfarna partners inom olika områden och erbjuder resor, kurser och event såsom träningsresor, skrivarkurser, moderesor, trendkvällar och skidhelger. Vårt mål är att ge dig det ”lilla extra”, som skapar upplevelser, kunskaper och minnen för livet. Så lockar en träningsresa till Mallorca, en expeditionsresa till Svalbard, en moderesa till Hamptons eller kanske en träningsweekend i Sverige? Här hittar du vårt breda utbud av resor och event under 2017.

Följ med Lantliv mat&vin på smakresa till Toscana

Datum

14 - 18 oktober 2017

Pris

Prenumerant 16995 kr (ord. pris 17995 kr)

Läs mer och boka

Välkommen att följa med Lantliv mat&vin den 14 – 18 oktober till den magiskt vackra landsbygden runt Montalcino i Toscana! Vi kommer att leta tryffel, plocka oliver, laga toskansk mat samt njuta av ett unikt besök med provning av prestigeviner och lunch på gården Col d’Orcia, som producerar prisbelönt brunello di montalcino. Lantliv mat & vins chefredaktör Cecilia Lübeck är med på hela resan.

Följ med till Toscanas vackraste trakt! Landsbygden runt Montalcino präglas av böljande kullar, vingårdar, olivlundar och små medeltida byar. Det här är också hemvisten för ett av världens mest kända viner, brunello di montalcino. Vi bor på Relais Osteria dell’Orcia i Bagno Vignoni i Val D’Orcia. Det forna gästgiveriet med anor från 1500-talet är i dag ett fyrstjärnigt hotell med fantastiskt läge och 16 lyxigt lantliga rum. Här finns också en vacker trädgård, pool med utsikt över Val d’Orcia samt en förstklassig restaurang som lagar mat enligt toskansk tradition.

Dag 1: Lördag den 14:e oktober
Vi flyger med Norwegian till Rom och anländer 16.15. Vi åker sedan med vår buss till Montalcino och Relais Osteria dell’Orcia. Turen tar cirka 2,5 timme. Efter incheckning, välkomstdrink och genomgång av programmet så avnjuter vi middagen på hotellets restaurang La Vecchia Posta.

Dag 2: Söndag den 15:e oktober
Dagen startar med en härlig italiensk frukost. Sedan gör vi en utflykt till skogen i San Giovanni d’Asso och deltar i en spännande tryffeljakt med tryffeljägare och hundar. Vinprovning och lunch på ett vineri i närheten. Sedan väntar avkoppling på hotellet inför kvällens matlagningslektion, där vi får lära oss hemligheterna med det toskanska köket. Middagen vi lagat avnjuts med härliga viner från husets fina vinkällare.

Dag 3: Måndag den 16:e oktober
Frukost. Besök hos en olivoljeproducent där vi får vara med på skörden, lära oss om pressningen samt prova oljor. Lunch avnjuts i olivlunden. På eftermiddagen finns tid att bara koppla av på hotellet och vid poolen, eller med en spabehandling. Mountainbikes finns att låna för den som vill utforska småvägarna i Val d’Orcia. Kvällen börjar med vinprovning i hotellets vinkällare. Middag i trädgården.

Dag 4: Tisdag den 17:e oktober
Nu är det dags för ett unikt besök på brunello-­vineriet Col d’Orcia som öppnar sina dörrar för Lantliv mat & vins läsare! Col d’Orcia är en av de äldsta etablerade vingårdarna i Montalcino och en prestigeproducent där stor vikt läggs vid hållbarhet och miljö. Alla vingårdar inom egendomen är sedan 2013 klassade som eko­logiska. 2016 röstade Sveriges främsta vinjournalister fram Col d’Orcia Brunello di Montalcino till ”Årets bästa röda vin”. Vår grupp kommer att få en rundvandring i den vackra vingården och i vineriet, där vi provar viner och äter lunch. Självklart finns det också möjlighet att köpa med sig viner hem. Efter besöket åker vi till den vackra medeltidsstaden Montalcino för stadsvandring, shopping och middag på en lokal restaurang.

Dag 5: Onsdag den 18:e oktober
Efter frukost och utcheckning så börjar vi vår resa hemåt. På vägen stannar vi hos en ostproducent där vi lär oss hur produktionen går till. Vi får också möjlighet att prova och köpa ostar, som till exempel den toskanska pecorinon. Sedan är det dags att bege sig vidare mot Rom och flygplatsen.

Vi ser fram emot att ha med dig på resan!

Du kanske också är intresserad av

Mat & Vin
Resa 16 september - 26 november 2017

Lantlivs lyxiga champagnehelger!

Följ med på lyxig mat- och champagnehelg med Mattias Larsson och Bollinger! Tillsammans med Countryside…

Mat & Vin
Resa 18 - 21 september 2017

Följ med till Ann-Maria Corazza Bildts slott i Italien

Res med oss till Italien 18-21 september 2017. Unikt tillfälle! Ann-Maria Corazza Bildt bjuder in M-läsare…

Inredning & Trädgård
Resa 26 - 30 september 2017

Drömmen om Toscana

Drömmen om Toscana… Följ med oss den 26-30 september på en skräddarsydd önskeresa genom det…

Mat & Vin
Resa 19 - 22 oktober 2017

Exklusiv Champagneresa med Allt om Mat

Följ med på en weekendresa till Champagne den 19-22 oktober och lär känna en av världens…

Expedition & Äventyr
Resa 7 - 16 november 2017

Sydafrika – en oförglömlig resa med Sköna hem

Vi upprepar succé-resan till Sydafrika! Efter att ha rest till detta fantastiska och mångfacetterade land…

Expedition & Äventyr
Resa 23 november - 2 december 2017

Växtparadiset Sydafrika

Upplev det kontrastrika växtparadiset Sydafrika i november! Följ med oss till Sydafrika och upplev den…

StängNyhetsbrev

Anmäl dig och få 10% RABATT

Var den första med att få exklusiva erbjudanden, senaste nyheterna och inspiration direkt till din inkorg. Anmäler du dig nu får du dessutom 10% rabatt på hela din order.

Du får koden direkt efter registrering inne på siten, vid nästa pop-up.

(Kan ej kombineras med andra rabattkoder. Gäller ej på resor, event och kurser)